onsdag 9. desember 2009

Julebakst - RengakakaHer i Rana er det vanlig å bake rengakaka til jul og påske. Rengakaka finns i to varianter; en fin som bakes på hvetemel og en grov som bakes på byggmel. Dette er grovrengakaka. Den spises med godt smør og lammerull eller annent salt kjøttpålegg

I år er det første gangen jeg baker den selv. Og jeg er kjempestolt over resultatet. Jeg har brukt å bytte til meg en posjon av min mor, men i år sitter hun med benet i gips. Denne er ikke like pen som den min mor og bestemor bruker å lage, men den er minst like god ;o)

4 kommentarer:

Anne-Berit sa...

De der kommer til å gå ned på høikant,det er ikke i utseendet smaken ligger vet du.Syns foresten ikke det så ut til å være noe å utsette på utseendet heller.
Klem fra tante:)

Gjertrud sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gjertrud sa...

Rengakaka er et must til jul. Fikk en liten forsyning i posten fra min mamma i dag, jeg har ikke dristet meg på å bake de selv ennå.
Syns dine rengakaker ser helt supre ut. Enig med deg i at de trenger godt smør, og gjerne en skarp blåmuggost.

Anita sa...

Åhh! Da er du jammen flink! Sååå fine som de ble å greier!! Idag kom julekortet fra dere i hus, koselig! Ble ikke sjalet mitt fint kanskje?? Bruker det hver dag og til alt :0)) Nå skal Amalie hentes på turn! Juletreet er kommet i hus og skal pyntes i kveld! kos dere!